Kiken segíthetsz

KézenFogva Alapítvány: Azokon segítünk, akik még kérni sem tudnak

Magyarországon minden 17-edik ember mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy kommunikációs akadályokkal él. Látássérült, kerekesszékes, autista vagy éppen down-szindrómás embertársainkat jelentős kihívások elé állította az élet. Nehéz, de nem leküzdhetetlen kihívások elé. Rajtunk is múlik, hogy felülkerekednek-e.

A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik egy befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos emberek képesek méltósággal élni mindennapjaikat. A fogyatékos emberek közül is a leghátrányosabb helyzetben lévő értelmi fogyatékos és halmozottan sérült emberek ügyének támogatását választottuk elsődleges feladatul.

Hogy átléphessenek a személyes korlátaikon…

Életük minden nehézségében támaszt nyújtunk. Segítünk, hogy családjaik körében nőhessenek fel, hogy tanulhassanak, hogy könnyebben egészségügyi ellátáshoz jussanak, ott vagyunk mellettük a munkahely kereséskor vagy éppen a mindennapjaikat ellehetetlenítő jogi útvesztők megoldásánál.Munkánk nem csak a fogyatékos egyént éri el. Támogatjuk hozzátartozókat is, mert hisszük, hogy semmilyen adottság vagy körülmény nem lehet akadálya, hogy egy fogyatékos embert szerető közeg vegye körül. Családsegítő szolgáltatásainkkal megelőzzük a családok széthullását és azt, hogy támasz hiányában a szülők vagy az egészséges testvérek erőforrásai elapadjanak. Mindezeken túl a fogyatékos emberekkel foglalkozó szakemberek, az ellátásukban részt vevő szervezetek fejlesztését is feladatunknak tartjuk. A KézenFogva Alapítvány az ország legnagyobb fogyatékosügyi ernyőszervezete.22 hazai és 5 nemzetközi programunkkal 2015-ben 3451 embernek segítettünk.
 Fecske_4
És hogy leomoljanak társadalmi akadályok is…
Sajnos a fogyatékos emberek számára sokszor nem a személyes adottságaik leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást. A többségi társadalom előítéletei, közönye vagy éppen tudatlansága talán még nagyobb akadályként tornyosul a kiteljesedésük előtt.
Éppen ezért a személyes segítségnyújtáson túl a társadalmi korlátok leomlásáért is küzdünk. A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató programjainkkal, a “Közös a napunk”-kal és a “KézenFogva Kamion”-nal az elmúlt 11 évben több mint 200 óvodába és iskolába látogattunk el, több mint 20.000 gyermekkel ismertettük meg, hogy mit tehetnek ők a fogyatékos kortársaik életének könnyítéséért. Mindeközben a felnőtt társadalomban munkahelyi érzékenyítő tréningekkel és a megváltozott munkaképességű emberek munkába állását segítő programcsomaggal egyengetjük a fogyatékos emberek útját.A fogyatékos emberek életminőségének alakulása számunkra a magyar társadalom érettségének tükörképe. Amíg egy társadalom nem tudja elfogadni és megbecsülni azt, hogy attól egész, ha az egyének különbségeit befogadja, addig nem értük el álmunkat, és van min dolgoznunk.

Mihez járulhatsz hozzá az adományoddal
A KézenFogva Mozdulunk mozgalom tagjainak célja, hogy a KézenFogva Alapítvány 2 kiemelt programjához, és ezáltal fogyatékos emberek, valamint a családjaik boldogulásához gyűjtsön adományokat.

 IMG_6436
  • Dolgoz6ok Program

Hazánkban 10-ből 8 sérült ember nem talál munkát. A KézenFogva Alapítvány szakemberei, mentorai a komplett munkakeresési folyamatban segítséget nyújtanak: a képességek felmérésétől, a szóba jöhető pozíciók felkutatásán át az interjúra való felkészüléséig, és akár az első munkanapokon való személyes jelenlétig. Mindeközben pedig a munkáltatót és a teljes munkatársi közösséget is felkészíti a befogadással kapcsolatos kihívásokra. Bővebben >>

  • Közös a Napunk – óvodások és családjaik érzékenyítse

„Zene a dombtetőn.” Ez a címe a mesének, amire az óvodai érzékenyítő nap előadásai, játékai, beszélgetései épülnek. A műsorszámok sérült és ép előadók közreműködésével, a nézősereg (gyerekek és szüleik) aktív részvételével zajlanak. Számtalan élményt, felismerést, új közös tanulást tartogatnak kicsiknek és nagyoknak. A program és a folyamat
azonban nem csak egy napra korlátozódik, lényegesen összetettebb. Az óvodapedagógusok számára 30 órás akkreditált továbbképzést kínál. A szülők pedig szakember segítségével beszélgethetnek gyermekeikről és a sérült, fogyatékos gyermekekről, a szülői nehézségekről. Bővebben >>

 Fecske_3
Csatlakozz hozzánk Te is!!

Ismerd meg jótékony sporttársainkat és támogasd a célkitűzéseinket!

Vagy csatlakozz hozzánk magad is! Tűzz ki egy célt magad elé! Reméljük, hamarosan együtt Mozdulunk!

A KézenFogva Alapítvány munkatársai a sikeres adománygyűjtéshez szükséges minden eszközzel és információval ellátnak.
Keresd Pordán Ákost a pordan.akos@kezenfogva.hu e-mail címen!

 OFO_csempe_foto_1 (2)