OTP Kéktúra 2018

AZ OTP Bank Természetjáró Szakosztályának öt tagja egy jótékonysági kalandba vág. Közös szabadidős szenvedélyünkkel, a természetjárással szeretnénk fogyatékos gyermeküket nevelő szülőkön és családokon segíteni. Az egész életen át tartó huszonnégy órás gondozás, törődés mellett nekik csak akkor jut egy kis idő önmagukra vagy az egészséges testvérekre, ha közben szakképzett ápolók ügyelnek a gyermekeikre. A KézenFogva Alapítvány FECSKE Programja ebben nyújt nekik segítséget. A túránk célja, hogy adományokat gyűjtsünk a FECSKE Program működéséhez, 10 család közvetlen támogatásához. Kérjük álljatok mellénk, fogadjátok örökbe egy-egy kilométerünket.

  • Küldetés: OTP Kéktúra 2018
  • Vállalás: 100 km a Kék túrán
  • Kapcsolódó esemény: -
  • Időpont: 2018. május 28.
  • Célkitűzés: 500 000 Forint
csapattársak

Önzetlen támogatóink

Köszönöm a támogatásotokat!

A csapat

Ismerj meg minket!
  • Csapat név: OTP Kéktúra 2018
  • Vállalás: 100 km a Kék túrán

A felhőtlen szabadidő nem mindenkinek adatik meg!              

Mi szerencsések vagyunk. Évek, évtizedek óta együtt túrázunk, havonta legalább egy hétvégét a hobbinknak szentelhetünk. Az OTP Természetjáró Szakosztálytól és a munkahelyünktől rengeteg segítséget kaptunk, hogy értékesen töltsük el a szabadidőnket.

Vannak azonban olyanok, akik kevésbé szerencsések, mint mi. Magyarországon több tízezer szülőpár van, akiknek mást rendelt az élet, akiknek életük minden órájában segítségre szoruló, fogyatékos gyermekükről kell gondoskodniuk.

A természetjáró szakosztályunk néhány tagja, úgy döntött, hogy nekik segít. Adományokat gyűjtünk az őket segítő KézenFogva alapítvány FECSKE Programja számára.

A FECSKE Szolgálat felbecsülhetetlen értékeket ad: időt és biztonságot.

A fogyatékos gyermek sokszor egy életen át tartó felügyeletet igényel. Rengeteg család nagyon nehéz anyagi körülmények között él, mert a fogyatékos gyermek vagy felnőtt teljes felügyelete mellett csak az egyik szülő tud munkát vállalni. Az anyagi nehézségek mellett a mindennapi dolgok szervezése, a hivatalos ügyek elintézése vagy akár egy bevásárlás is hatalmas kihívás elé állítja őket. Nem jut idő egymásra, az egészséges testvérekre, a támasszal kecsegtető, megtartó baráti kötelékekre sem. Az ilyen családok könnyen a teljes elszigetelődés felé haladnak. Sokszor az egészséges testvérek és a szülők párkapcsolata is megsínyli ezt. Ebben a helyzetben jelent hatalmas segítséget a KézenFogva Alapítvány FECSKE Programja.

A FECSKE Program családok tehermentesítését tűzte ki célul. Egy speciális gyermekfelügyeletről van szó, amit az alapítvány hozzáértő szakemberek segítségével biztosít, ők a Fecskék. Megbízható, pontos, rugalmas, mindennapokat megkönnyítő, segítőkész szolgáltatást adnak – mégpedig képzett szakemberek segítségével, akik értik a fogyatékos gyermekek és a családok igényeit, akikben a szülők teljesen megbízhatnak. A program jelenleg hat megyében működik, összesen közel 500 családnak biztosít havi 20 órás felügyeletet.

100 kilométerünk 200 órányi segítséget biztosítana! Mozduljunk együtt!                

Barátainkkal úgy döntöttünk, hogy hasznossá tesszük magunkat és a hobbink gyakorlása, szabadidőnk töltése közben is segítünk nekik.

100 kilométernyi túránkat jelképes örökbefogadásra kínáljuk. Az adománygyűjtési célunk 500 ezer forint. Összesen 200 órányi szabadidőt szeretnénk biztosítani 10 bajba jutott szülőpár számára – ezalatt fogyatékos gyermekük szakszerű felügyeletben részesül.

A gyűjtés akkor sem áll meg, ha elértük a célunkat. Az országban többszáz család vár még hasonló segítségre.

Kérünk, álljatok mellénk! Csatlakozzatok hozzánk! Támogassátok a célunkat adományaitokkal és osszátok meg felhívásunkat, hogy az ügy minél több emberhez eljusson.

Adj időt azoknak, akik kevésbé szerencsések!              

Minden barátunk, munkatársunk, hozzátartozónk segítségére számítunk. A legkisebb adomány is közelebb visz minket a céljainkhoz. Az időadó túráinkat két részletben teljesítjük.

Virtuálisan minden támogatónk velük tarthat, az adományozók neve egy pólóra kerül, amit a természetjárók magukkal visznek az útjukra is. Így mindenki együtt ér majd célba.

Támogasd te is a kezdeményezésünket. Segítsünk együtt a fogyatékos embereken és családjaikon. Te mennyit ajánlanál fel? Egy mozijegy, egy kétszemélyes vacsora vagy akár csak egy finom sör árát?

Csak rajtad múlik. Mi mindennek örülünk.

Köszönjük.

Hédi, Icus, Ircsi, Marianna és Barbara